Noemi photo

Na Pezinskom Dvore sa predstaví aj priadka Noemi

Postupne vám budeme predstavovať jednotlivých umelcov a farmárov, ktoré sa predstavia v na Pezinskom Dvore.

Prvou umelkyňou bude Noemi, ktorá sa zaoberá spracovaním vlny a následne výrobou z nej. Na Pezinskom Dvore nám ukáže ako sa pradie a češe vlna. Taktiež si budete môcť zakúpiť jej tvorbu.

Niečo o našej Noemi:

Noemi photoTýmto životom kráčam s menami Ľubica Noemi (za ktoré som rodičom veľmi vďačná :-))…

Som trochu výtvarník, trochu remeselník, máličko záhradník. Som veľký milovník krásy, dizajnu, tanca, kníh, textilu, ručných prác, ilustrácie, mytológie a religionistiky. Som veľmi mama troch synov, ktorí sú (v nespočetných významoch slova) najväčšia škola môjho života. Som nadšený pozorovateľ života, jeho ciest a vrstiev.

Tieto stránky sú zmierením s multipotencionalitou mojich záujmov – s faktom, že si nemôžem a nechcem vybrať jedinú životnú vášeň, pretože je pre mňa uspokojivé ich kombinovať a striedať. Sú o tvorivej ceste, zväčša kostrbatej a hmlistej, ale napriek tomu neopustiteľnej a pokračujúcej. Vedie cez umenie, ručné práce, staré ručné práce a estetiku až k štýlu, recyklácii a tancu niekde v modravej diaľke.

Študovala som VŠVU a religionistiku na FiFUK v Bratislave. Dodnes ľutujem, že som z textilnej tvorby prestúpila na grafiku, pretože moja textilácka duša sa odvtedy aj tak ťahá len za vláknami, priadzou a látkou. Nesiem si zrejme gény oravskej babičky, vrátane jej tkáčskeho stavu a vášne pre pradenie na kolovrátku.

MANUZONA je pokusom dostať to všetko pokope pod jednu strechu a zistiť, čo to spraví. Dúfam, že všetky prvky zreagujú do životaschopnej a krásnej zmesi a nájdu si svojich priateľov…pretože vždy je tam “vonku” niekto, kto vidí veci podobne.

 

Viac o Noemi sa dozviete na: wwwmanuzona.com